• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojka iz BiH u Beogradu 22. ili 23. jula

Autori mondo.ba Autori Agencije

Trojica članova Predsjedništva BiH odazvali su se pozivu premijera Srbije Aleksandra Vučića da odu u Srbiju, a hrvatski predstavnik kolektivnog šefa države Dragan Čović najavio je da bi to trebalo biti 22. ili 23. jula.

 Predsjedništvo BiH ide kod Vučića Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



Zapadna kapija grada, zgrada Geneksa, Novi Beograd
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

 "Podržavam inicijativu Vučića i smatram da treba da odemo u posjetu Srbiji, naročito nakon onoga što se desilo tokom komemoracije u Srebrenici, 11. jula.

Čović, koji sutra preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH u narednom osmomjesečnom mandatu, kaže da je u kontaktu sa Vučićem poslije napada jasno stavio do znanja da osuđuje takav čin.

On je ukazao na neophodnost sprovođenja detaljne analize i istrage o svim okolnostima u kojima je došlo do tog nemilog događaja.

Čović je za sarajevski Dnevni avaz rekao da je istraga o napadu na Vučića u Potočarima neizbježna i potrebna, te da mora biti utvrđeno ko je odgovoran ne samo za ugrožavanje bezbjednosti srpskog premijera, nego i svih drugih stranih delegacija i prisutnih na komemoraciji.

On je ocijenio da su se, kada je riječ o ovom događaju, isprepleli i neki interesi u vezi sa donošenjem odluka u obavještajno-bezbjednosnom sektoru i istakao da će biti protiv takvog načina rješavanja nekih stvari koje slijede.

Prema njegovim riječima, svi trpe ogromne posljedice incidenta koji se desio u Potočarima.

"Ako nekom zvaničniku garantujemo bezbjednost, to mora biti čvrsta garancija i ništa je ne smije ugroziti", poručio je Čović.

Srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić, koji sutra završava mandate predsjedavajućeg, prvi je prihvatio poziv srpskog premijera da tročlano Predsjedništvo posjeti Srbiju.

Ivanić, naime, smatra da će to biti dobra prilika da se neformalno razgovara o napadu na premijera Vučića u Potočarima.

I bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je Vučića pozvao na komemoraciju u Potočare i garantovao mu bezbjednost, rekao je da će se rado odazvati Vučićevom pozivu da zajedno sa svojim kolegama iz Predsjedništva posjeti Srbiju.

On je u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine rekao da je uvjeren da napad na Vučića nije bio organizovan, već da je riječ o propustima u organizaciji.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE