• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znamo ko je pokušao da ubije Vučića"

Autor SRNA

Najvjerovatnije su identifikovane određene osobe koje su pokušale da ubiju premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

.


Stefanović je za "TV pink" rekao da ga je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač obavijestio da su određene osobe, najverovatnije, identifikovane, odnosno da postoji osnovana sumnja da su to osobe koje su pokušala da ubiju premijera Srbije.


On je naveo da traje istraga koju sprovodi Specijalno tužilaštvo Republike Srpske, kao i Tužilaštvo Federacije BiH, te dodao da je prije nekoliko dana razgovarao sa ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem i dobio obećanje da će istraga biti sprovedena.

"Vidjećemo koliko će istražni organi BiH zaista pokazati volju da procesuiraju osobe koje su pokušale najteže krivično djelo - da ubiju našeg premijera, ali vjerujemo u napore koju čini policija Republike Srpske i da će se bar doći do istine o identiteta osoba koje su pokušala da to učine", kaže Stefanović.

Stefanović je rekao da je Srbija bezbjedna i stabilna, te najozbiljnije shvata sve prijetnje poput ove od "Islamske države" i preduzimaju sve potrebne mjere da država i građani ne budu ugroženi.

"Radimo sa stranim partnerima kako da dođemo do onih koji su te video linkove postavljali, uputili pretnje Srbiji, koliko su te bezbjednosne pretnje ozbiljne. Mi to pratimo kao najozbiljniji vid ugrožavanja naše teritorije i tako i postupamo", naveo je Stefanović.

On je rekao da su svi izazovi koji su bili vezani za terorizam sagledani i preduzimaju ozbiljne mjere sa dovoljno snaga na terenu.

Stefanović je istakao da ljudi nemaju razloga za strah i dodao da Srbija ima dovoljno snage da se suprotstavi bilo čemu.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Znam i ja

MONDO REPORTAŽE