• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokada Parlamenta Federacije BiH

Autor SRNA

Blokada Parlamenta Federacije BiH (FBiH) trajaće sve do pronalaženja jasne parlamentarne većine, izjavio je šef Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Ismet Osmanović.

Konstatujući da koalicija SDA i HDZ BiH nema većinu u Predstavničkom domu, Osmanović je istakao da je stvaranje nove koalicije posao koji se odvija između stranačkih rukovodstava, a ne poslaničkih klubova.

Osmanović je za "Oslobođenje" rekao da je sazivanje sjednice Predstavničkog doma moguće samo uz dogovor i dnevni red sa pitanjima od važnosti za Federaciju i građane, a sa kojima se slažu i politički subjekti koji trenutno nisu u koaliciji.

"Za sada dogovora nema, ali su razgovori u toku", dodao je Osmanović.

Najavljujući pokretanje inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH, šef Kluba poslanika DF-a u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta DŽenan Đonlagić ocijenio je da nema uslova za sazivanje sjednice Parlamenta.

U Klubu poslanika SBB-a u federalnom Parlamentu kao rješenje vide da SDA prizna da ne može napraviti parlamentarnu većinu, da svi daju ostavke i da se što prije formira nova većina.

Parlamentarna većina u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije prestala je da postoji nakon što je DF početkom juna izašao iz koalicije sa SDA i HDZ BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE