• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati podržali referendum?

Autor SRNA

Klub delegata hrvatskog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske na današnjoj sjednici nije uložio veto na odluku Narodne skupštine o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, izjavio je šef ovog kluba Željko Stipić.

  "Klub o ovom pitanju nije zauzeo stav jer nismo imali potrebnu većinu za donošenje odluke da li je riječ o povredi vitalnog nacionalnog interesa, i to prvenstveno zbog nedolaska delegata iz HDZ-a BiH", rekao je Stipić novinarima nakon sjednice Kluba.

Zasjedao je i Klub delegata iz reda ostalih, koji se nije oglašavao nakon sjednice. Ovaj klub ne može postavljati pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Ovi klubovi razmatrali su i akta donesena na petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH na desetoj posebnoj sjednici koja je održana 16. jula.

Na petoj redovnoj skupštinskoj sjednici od 17. jula doneseno je više zakona po hitnom postupku.

Bošnjaci pokrenuli vitalni nacionalni interes na odluku o referendumu

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo je vitalni nacionalni interes na odluku Narodne skupštine o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, kao i inicijativu o ustavnosti i zakonitosti ove odluke. 

Predsjednik Kluba Mujo Hadžiomerović rekao je da će biti pokrenuta i inicijativa na ustavnost i zakonitost Zakona o referendumu, na koji se odluka poziva.

On je istakao da Klub Bošnjaka očekuje da će Ustavni sud Republike Srpske odbiti njihov zahtjev, ali da će onda biti stvoreni uslovi da se ide prema Ustavnom sudu BiH, koji je i ranije donosio odluke da su Sud i Tužilaštvo BiH ustavni.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čudo

Čudno mi je da Bošnjaci nisu pustili odluku o referendumu jer je Dodik računao na na Veto i da traje 2 mjeseca procedura a do tada će ga ubijediti MZ da odustane, ali da su oni sad pustili odluku on bi morao referendum da održi za 2 sedmice što bi ga dovele u težak položaj jer istinski taj referendum ni ne želi. Bošnjaci totalno netaktični, opozicija u RS jadna, čemerna i nesposobna, izdajnički orjentisana. Jadni smo mi sa svima njima

MONDO REPORTAŽE