• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prlić i ostali: Nismo krivi

Autor SRNA

Stipe Prlić, Zoran Bakula i Neven Kulenović, koje optužnica tereti da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje dara, izjasnili su se danas pred Sudom BiH da nisu krivi.

Sud BiH potvrdio je 21. maja optužnicu koja Prlića i Bakulu tereti da su počinili zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi, a Kulenovića da je počinio krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da su Prlić, kao direktor - predsjednik Uprave i Bakula, kao član Uprave preduzeća "Hrvatske telekomunikacije" iz Mostara, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravno lice u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci komisije za javne nabavke, bilo trećepozicionirano.

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.

Novac im je isplaćen sa računa pravnog lica "Tri medija limitid" ("3 Media Limited") registrovanog na Gibraltaru, u kome je punomoćnik sa opštim i generalnim ovlaštenjem Kulenović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE