• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bečka konferencija donosi oko 1,5 milijardi evra"

Autor SRNA

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da BiH na Bečkoj konferenciji može računati na oko milijardu evra kao podršku budžetima i oko 500 miliona evra za investicione aktivnosti u naredne tri godine.

Crnadak je rekao da se na Bečkoj konferenciji ne završava priča o finansijskoj podršci BiH, nego tamo zapravo tek počinje i zavisiće od kvalitetno pripremljenih projekata i od uspješnog provođenja reformi.

On je za sarajevski portal "Vijesti.ba" izjavio da je Ministarstvo inostranih poslova u potpunosti spremno za konferenciju u Beču.

Crnadak je podsjetio da je BiH još ranije, zajedno sa Evropskom komisijom, definisala projekte sa kojima ulazi u regionalno infrastrukturno povezivanje.

"U međuvremenu su dostavljeni projekti za mostove u Gradišci i Svilaju, što je od posebnog značaja za povezivanje Republike Srpske i BiH sa Evropom, a nakon posljednjeg susreta srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i premijera Srbije Aleksandra Vučića najavljeno je da će jedan od projekata biti i pruga Beograd - Sarajevo, tako da će i to biti jedna od važnih tema za BiH", precizirao je Crnadak.

Ministar inostranih poslova BiH Bečku konferenciju koja je nastavak takozvanog Berlinskog procesa vidi kao snažnu potvrdu evropske budućnosti regiona i podstrek za političku stabilizaciju prilika na području Balkana.

On smatra da je odlično što će u Beču biti potpisan sporazum o međudržavnoj granici BiH i Crne Gore.

Crnadak je kao jednu od tema Bečke konferencije najavio pitanje talasa azilanata koji prelaze zemalja Balkana dalje u Evropu, te je istakao da, iako stanje u Makedoniji, pa i Srbiji izgleda dosta ozbiljno, u BiH za sada nema najave dramatičnog priliva azilanata.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE