• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Lajon je najobičniji plaćenik

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bošnjački lobista Džejms Lajon, koji je ustvrdio da bi referendum u Srpskoj mogao izazvati rat i koji patološki mrzi Srbe, neće uplašiti Srpsku.

Dodik je napomenuo da je Lajon uvijek tendenciozno radio protiv srpskih interesa, te da je najobičniji plaćenik.

"Najobičniji plaćenik koji je dolazio kod mene i molio da mu mimo procedure odobrim koncesiju za izgradnju. Ja odbijem, a poslije sam kriminalac", rekao je Dodik za "Kurir".

On je naveo da je Lajon kao kockar finansijski propao, pa se opet angažovao u Kancelariji visokog predstavnika (OHR) i "piše izvještaj Savjetu bezbjednosti UN čuvajući posao za koji je visoko plaćen".

Dodik je naveo da Lajon koristi priliku da izvrši jasnu polarizaciju između Rusije i Amerike, a sav odnos prema Rusima objašnjava u jednoj rečenici - da su Rusi intervenisali protiv pobunjenika u Siriji, ali je izostavio (da spomene) "Islamsku državu".

Predsjednik Srpske je Lajonov tekst objavljen u američkom magazinu "Forin polisi" nazvao "ostrašćenim navijačkim pismom".

"On patološki mrzi Srbe i Republiku Srpsku. Permanentno laže", rekao je Dodik i istakao da referenduma u Srpskoj neće biti 15. novembra i da je i to Lajon slagao.

Navodeći da je ovo pokušaj zastrašivanja Republike Srpske, Dodik je istakao da Srpska nema ratnu opciju i da pokušava da obezbijedi svoja prava demokratskim sredstvima, kakav je referendum.

"Ako je njegov jedini odgovor na referendum - rat, to govori o tome da su spremni i gladni i željni ratnog područja! On dugo ne dolazi i bolje mu je da ne dolazi", rekao je Dodik.

Na konstantaciju da će se zbog referenduma navodno naći na crnoj listi EU, Dodik je rekao da prijetnja da će mu zabraniti da uđe u Evropu zvuči "egzotično".

"Ne tangira me, toliko sam prijetnji imao u životu, tako da je ova smiješna", istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je napomenuo da se 10 godina ponavlja ista priča o četiri zahtjeva: rehabilitovati ulogu Amerike i dovesti specijalnog predstavnika, rehabilitovati visokog predstavnika, izvršiti reviziju Dejtona do njegove potpune promjene. "Žao mi je, neće biti. Ne slažem se", poručio je Dodik.

DŽejms Lajon ranije je u magazinu "Forin polisi" objavio tekst u kome ocjenjuje da će u slučaju da se održi referendum u Republici Srpskoj, u Srbiji i BiH izbiti rat sa teškim posljedicama.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE