• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bankari uhapšeni nakon višemjesečne istrage

Autor SRNA

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da su hapšenja u okviru akcije "Lavina", na neki način, i rezultat istraga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Uprava Kriminalističke policije Republike Srpske, zajedno sa centrima javne bezbjednosti Banjaluka i Bijeljina, provodila je više mjeseci istragu vezano za `Bobar banku` i `Bobar osiguranje` sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina, koje je kasnije taj predmet prepustilo Tužilaštvu BiH", rekao je Vasić danas novinarima u Banjaluci.

Vasić je rekao da je MUP Republike Srpske posljednji izvještaj uputio Tužilaštvu BiH prije dva do tri mjeseca, nakon čega su oni proveli tužilački dio istrage i odlučili se za hapšenja, koja su proveli pripadnici iz Agencije za istrage i zaštitu BiH, uz asistenciju Policije Republike Srpske.

On je rekao da je Sipa najavila da će provoditi aktivnosti u Banjaluci i Bijeljini, navodeći da su jutro pred polazak u akciju saznali lokacije da ne bih došlo do odliva informacija.

"Izvršeni su pretresi na tri lokacije, a 10 lica privedeno je u Sarajevo u Sipu radi saslušanja, nakon čega će se odlučiti o tome za koga će biti predložen pritvor, a za koga da se brani sa slobode", pojasnio je Vasić.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče direktore Agencije za bankarstvo i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Slavicu Injac i Snežanu Vujnić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE