• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naseru Oriću ukinute sve mjere zabrane

Autor mondo.ba

Sud BiH ukinio je sve mjere zabrane Naseru Oriću, bivšem ratnom komadantu Armije BiH u Srebrenici kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za razne zločine počinjene na području ove opštine u julu 1992. godine.

Ovu informaciju potvrdila je Lejla Čović, Orićev advokat. Naime, ona je nekoliko puta tražila od Suda BiH da donese ovakvu odluku i odbaci predlijoge Tužilaštva BiH za stalnim produženjem mjera, piše "Dnevni avaz".

Odlukom Suda BiH od 28. jula ove godine, Oriću s ukinute mjere koje su podrazumjevala ograničeno kretanje na teroritoriji FBiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mjesečno.

Orić je uhapšen 10. juna prošle godune prilikom ulaska u Švicarsku, po potjernici iz Srbije, a zatim mu je određen ekstradicijski pritvor u trajanju od 14 dana. Ali, na zahtjev bh. pravosudnih institucija izručen je BiH 26. juna prošle godine, a samo nekoliko dana kasnije i optužen za ratni zločin.

Suđenje Naseru Oriću počelo krajem januara ove godine.

DODIK: SKANDALOZNA ODLUKA SUDA BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da u sveopštoj hajci iz Sarajeva na Srpsku, dolazi sramna i skandalozna odluka Suda BiH da ukine sve mjere zabrane ratnom zločincu Naseru Oriću. "To je još jedan dokaz da se Sud i Tužilaštvo BiH nalaze pod ogromnim uticajem bošnjačkih političkih lidera i, povremeno, određenih službenika iz međunarodne zajednice", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je ocijenio da BiH nema budućnost dok njen Sud dozvoljava ratnim zločincima da se slobodno kreću i tako prkose rodbini srpskih žrtava Nasera Orića i njegove falange.

"U takvoj zemlji gdje Sud BiH spinuje priču o borbi protiv kriminala i korupcije da bi ispod nje oslobađao ratne zločince da se slobodno kreću i prkose, Srbi ne žele da žive", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik zaključio je da je BiH nemoguća zemlja, naglasivši da se to iz dana u dan pokazuje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE