• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovoreno spajanje lokalnih i opštih izbora?

Autor mondo.ba

Maksimalne cijene lijekova biće smanjene i očekuje se da to bude za 11-12 odsto, naplata PDV-a će se produžiti sa 10. u mjesecu na kraj mjeseca, a lokalni i opšti izbori mogli bi da budu spojeni za dvije godine.

  Dogovoreno je to danas na sastanku lidera stranaka koalicije na državnom nivou, tri člana Predsjedništva BiH i tri člana Kolegija Savjeta ministara BiH, pišu Nezavisne.

"Očekujemo da Stručni savjet Agencije za lijekove BiH sutra donese pozitivnu odluku. Mislim da smo postigli dogovor da se ide sa spajanjem lokalnih i opštih izbora za dvije godine", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, ocijenivši sastanak korisnim i iskrenim.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, rekao je da daju podršku prijevremenim izborima, te da je dogovoreno da se formiraju radne grupe koje će to sve sagledati, a potom će se pristupiti načelnom dogovoru o spajanju parlamentarnih i lokalnih izbora.

"Kada je u pitanju zakon o akcizama, definisali smo poziciju plavog dizela, što je značajno za poljoprivrednike, i to je bio jedan od naših uslova", dodao je Govedarica.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH, napomenuo je da Savez za promjene nije bio za zakon o akcizama, ali da su dogovorili neke stvari i zato će to sada da prođe u bh. parlamentu.

On je istakao da su koalicije na državnom i entitetskom nivou stabilne i da neće doći do razlaza ni razbijanja.

Kada je u pitanju funkcionisanje vlasti, odnosno Parlamenta FBiH, rekao je da će Vlada FBiH riješiti niz pitanja pa očekuje skoro zasjedanje zakonodavne vlasti.

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, napomenuo je da nije razgovarano o kadrovskim rješenjima, te da su oni zadovoljni radom svojih ministara.

Borenović je kazao i da predlažu da u narednih šest godina bude uvedena neka vrsta moratorija na apelacije koje se tiču prošlosti kako bi se okrenulo budućnosti.

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH, rekao je da je problem što se tri ili četiri puta dogovaraju iste stvari, ali i da nema druge nego da vjeruje da će ova koalicija da odradi posao jer nema ko drugi, te da je optimističan.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СССС

Најбоље да они које народ не жели на власти расписују изборе сваких месец дана.Јадни СДС-овци спојите се са СДА можда негде и добијете власт. Има једно ново насеље у Сарајеву...

MONDO REPORTAŽE