• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužba zbog provale u Parlament BiH?

Treba hitno podijeti krivične prijave protiv svih učesnika u provali u salu Parlamenta BiH, izjavio poslanik Momčilo Novaković.

 Tužba zbog provale u Parlament BiH? Izvor: MONDO

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Momčilo Novaković izjavio je da nadležne ustanove moraju pod hitno da podnesu krivične prijave protiv svih koji su u ponedjeljak na siledžijski način upali u salu parlamenta radi obilježavanja dana nezavisnosti BiH.

Novaković je istakao da je zaprepašten zbog nasilnog upada u parlament, koji pokazuje koliko bošnjački političari drže do ugleda i integriteta ove zakonodavne institucije.

Poslanik u Predstavničkom domu Slavko Jovičić istakao je da je riječ o klasičnoj invaziji na parlament BiH i o provociranju Srba kojima 1. mart 1992. godine budi uspomene na patnje, smrt i razaranja.

Bivši poslanik SDA Ibran Mustafić, koji je u ponedjeljak nasilno upao u salu parlamenta, rekao je za "Pres" da ga niko ne može spriječiti da proslavlja dan nezavisnosti ''na mjestu gdje je stvarana samostalna BiH''.

"Ne plašim se prijetnji kaznom zbog provale u skupštinske prostorije", rekao je Mustafić, koji nekoliko godina odbija da ukloni ratne zastave bošnjačke Armije BiH sa svog imanja koje se nalazi nedaleko od spomen-područja Potočari kod Srebrenice.

Mustafić je u ponedjeljak provalio u zaključanu Veliku salu Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega je u njoj održana svečana sjednica povodom 1. marta, koju su upriličili Skupština Kantona Sarajevo i Forum parlamentaraca BiH 1990.

Sjedeći u prvom redu obijene Velike sale, akademiji su prisustvovali bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, predsjedavajući Doma naroda Sulejman Tihić, ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović i akademik Muhamed Filipović.

U Federaciji BiH 1. mart proslavlja se kao dan nezavisnosti, jer je tog dana 1992. godine održan referendum o otcjepljenju BiH od SFRJ. U Republici Srpskoj ovaj dan se ne obilježava kao praznik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE