• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić za smjenu rukovodstva SDS-a

Dragan Kalinić očekuje da će na predstojećoj Skupštini SDS-a, koja će se održati 7. marta na Palama, biti smijenjeno aktuelno vođstvo stranke.

 Kalinić za smjenu rukovodstva SDS-a Izvor: MONDO

Osudivši isključenja iz stranke istaknutih članova koje sprovodi sadašnje rukovodstvo SDS-a s Mladenom Bosićem na čelu, nekadašnji predsjednik SDS-a Dragan Kalinić apelovao je na članove stranke da na predstojećoj sjednici izaberu rukovodstvo koje će spriječiti dalje svađe i podjele, te partiji vratiti ugled i poziciju u političkom životu kakvu zaslužuje stranka koja je stvarala RS.

"Delegati martovske skupštine, budu li imali hrabrosti, jedini mogu da spriječe da se Srpska demokratska stranka ne pretvori u `srpsku despotsku stranku`", izjavio je Kalinić Srni.

On je najoštrije osudio neprekidne pritiske, ucjene i isključenja iz stranke i stranačkih organa istaknutih članova i osnivača stranke koje se sprovodi samo zbog toga što su podržali njegovu (Kalinićevu) namjeru da se vrati u organe SDS-a.

''Znam da se nekima priprema i otpuštanje s posla, a prijeti se i njihovim porodicama, zbog čega postaje jasno da se Bosić uopšte ne razlikuje od međunarodnih moćnika koji su, uklanjajući istaknute članove SDS-a i ugrožavajući im egzistenciju, aktivno radili na urušavanju i uništavanju stranke'', smatra Kalinić.

On je odbacio, kako kaže, montirana obrazloženja za isključenje koja su javnosti ponudili opštinski odbori iz Višegrada i Bratunca, a u kojima se na neprimjeren način optužuju i blate članovi Glavnog odbora i Skupštine SDS-a Mirjana Košarac i Miloje Jovanović.

''Isto se dogodilo i odborniku u Skupštini grada Banjaluke Milanu Pećancu, koji se suprotstavio `diktaturi` unutar banjalučkog Gradskog odbora stranke. Beskrupulozno su, zbog drugačijeg mišljenja, napadnuti dr Slavko Dunjić, Slavko Kopuz, Stevan Medić, Radenko Stijepić i mnogi drugi istaknuti članovi stranke. Sve ove ljude poželjela bi u svojim redovima svaka politička stranka u RS, izuzev ovakvog SDS-a'', istakao je Kalinić, koji je nedavno isključen iz stranke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE