• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hag ponovo traži dokumenta od BiH

Haški tribunal ponovo pozvao vlasti BiH da dostavi dokumenata koje je zatražio Radovan Karadžić

 Hag ponovo traži dokumenta od BiH Izvor: MONDO

Sudsko vijeće Haškog tribunala u predmetu protiv Radovana Karadžića pozvalo je vlasti BiH da do 22. marta obavijeste vijeće da li još traže ostatak dokumenata iz Karadžićevog podneska.

BiH treba da odgovori kakve su mjere dosad preduzete da se dokumenti pronađu i sa kakvim rezultatom, da li su vlasti u mogućnosti da vijeće obavijeste jesu li ti dokumenti u njihovom posjedu i, ukoliko im je potrebno dodatno vrijeme za pretragu, koliko bi to moglo potrajati.

U vezi sa dokumentima koji su optuženom već predati, a za koje su vlasti BiH navele da su "povjerljivi", vijeće traži da se precizira koje mjere eventualno treba primijeniti radi zaštite njihove povjerljivosti.

Ovaj poziv vijeća upućen je zato što BiH nije poslala svog predstavnika na raspravu koja je u Hagu održana 15. februara, povodom Karadžićevog zahtjeva pojedinim državama da mu se dostave dokumenti za odbranu.

"Budući da su vlasti BiH 12. februara obavijestile vijeće da zbog ’tehničkih poteškoća’ ne mogu da organizuju dolazak svog predstavnika na raspravu 15. februara, vijeću nije jasno da li je potraga za ostatkom dokumenata iz zahtjeva optuženog nastavljena“, navodi se u pozivu vijeća.

Isti rok, do 22. marta, dat je i vlastima Hrvatske, čiji je ambasador Josip Paro prisustvovao raspravi.

S obzirom da je Hrvatska imala primjedbu da su pojedini Karadžićevi zahtjevi nedovoljno precizni, vijeće hoće da zna da li su novim pismom optuženog oni precizirani i da li se portaga za preostalim dokumentima iz podneska nastavlja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE