• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj traži bolje uslove za Ganića

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj zatražio je od vlasti Velike Britanije da se hitno poboljšaju uslovi boravka Ejupa Ganića u pritvoru.

 Alkalaj traži bolje uslove za Ganića Izvor: MONDO

Alkalaj traži da se poboljšaju i uslovi njegove komunikacije sa predstavnicima Ambasade BiH u ovoj zemlji i advokatima.

Alkalaj se u četvrtak u Sarajevu sastao sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Majklom Tejtamom kome je iznio primjedbe zbog, kako je naveo, neadekvatnog tretmana Ganića od strane vlasti Velike Britanije.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH saopšteno je da je Alkalaj zatražio što hitnije odgovore na dvije note koje su upućene nadležnim organima Velike Britanije u vezi sa zaštitom prava i interesa građanina BiH, u skladu s bečkim konvencijama o diplomatskim odnosima i konzularnim odnosima.

Tejtam je rekao da je riječ o veoma osjetljivom pitanju i da Velika Britanija svoje međunarodno preuzete obaveze uzima veoma ozbiljno, te da će iznesene primjedbe prenijeti Vladi Velike Britanije.

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije po hitnom postupku razmatra dvije diplomatske note koje je uputila Ambasada BiH u Londonu u vezi sa postupanjem britanskih sudskih vlasti sa članom ratnog Predsjedništva BiH Ejupom Ganićem.

U Ambasadi Velike Britanije u BiH rečeno je Srni da će odgovor Ministarstva inostranih poslova te zemlje biti proslijeđen Ambasadi BiH u Londonu.

"Velika Britanija svojim međunarodnim obavezema pristupa veoma ozbiljno", istaknuto je iz Ambasade.

Ambasador BiH u Londonu Jadranka Negodić uložila je juče protest, jer joj nije bilo dozvoljeno da se vidi sa Ganićem, kojem je Osnovni sud u Vestminsteru odredio pritvor.

Ganić je u ponedjeljak 1. marta uhapšen na aerodromu "Hitrou" u Londonu na zahtjev Srbije zbog ratnih zločina u Sarajevu 1992. godine i ubistva 42 nenaoružana vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu prilikom povlačenja iz BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE