• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS i SRS o oslobađanju Rajka Savića

SDS smatra treba objaviti listinge svih telefonskih razgovora Rajka Savića dva dana uoči i na dan ubistva i sve finansijske transakcije njegovih preduzeća.

 SDS i SRS o oslobađanju Rajka Savića Izvor: MONDO

SDS smatra da je saopštenje izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića "još jedna potvrda opravdanosti tvrdnji SDS-a da je riječ o političkom ubistvu Branislava Garića u kojem je režim obezbijedio slobodu za ubicu".

SDS poziva MUP RS i ministra Stanislava Čađu da kaže "zašto do danas nije provedena istraga, niti je dat odgovor zašto je Gariću uskraćena zaštita kada je prijavljivao da mu je ugrožen život".

"Zašto je SNSD ćutao kada smo od samog početka upozoravali da je tužilac koji vodi istragu o ubistvu instrumentalizovan od režima, jer je vodio nečuvenu hajku protiv SDS-a i Branislava Garića u predizbornoj kampanji 2008. godine o čemu je ubijeni potpredsjednik SDS-a i pismeno obavještavao istražne organe?", pitaju iz SDS-a.

SDS smatra da bi bilo potrebno objaviti listinge svih telefonskih razgovora Rajka Savića dva dana uoči i na dan ubistva, te sve finansijske transakcije njegovih preduzeća.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da SDS i opozicija u RS obmanjuju javnost povodom oslobađajuće presude ubici Garića tvrdnjama da iza svega stoji izmišljeni režim.

Danas je i deset opštinskih odbora SDS-a u Izbornoj jedinici jedan osudilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju, ocijenjujući to nezabilježenim skandalom u pravosuđu RS.

"Da skandal bude još veći predsjedavajuća Sudskog vijeća Vojka Prešić je u kratkom roku i sa stanovišta prava i pravde neprihvatljivom obrazloženju, konstatovala da je Rajko Savić počinio ovo gnusno ubistvo u neuračunljivom stanju, te da je Vijeće sudija donijelo odluku samo o oduzimanju pištolja od ubice i to na vremenski rok od šest mjeseci", navodi se u saopštenju.

SDS traži od Visokog sudskog i tužilaškog savjeta (VSTS) da, prije nego što navedeni predmet dođe pred Vrhovni sud RS, hitno reaguje i da iz pravosuđa odstrani sudije koje pravdu dijele na osnovu stranačke pripadnosti počinilaca najtežih krivičnih djela.

Vijeće Okružnog suda u Doboju u četvrtak je oslobodilo Rajka Savića (47) optužbe za ubistvo predsjednika dobojskog odbora SDS-a Branislava Garića.
Srpska radikalna stranka (SRS) Republike Srpske (RS) ocijenila je da je odluka suda u Doboju da oslobodi ubicu potpredsjednika SDS-a Branislava Garića zastrašujuća i dokaz `diktata politike nad pravosuđem".

SRS RS traži hitnu sjednicu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta koji mora da ispita okolnosti pod kojima je došlo do ovakve sramne presude i da trajno udalji tužioca i sudiju koji su radili na slučaju ubistva Branislava Garića iz svih sudskih institucija, jer su se, kako tvrde, narugali i žrtvama i pravdi i javnosti RS.

Radikali su pozvali građane da "odlučno ustanu u odbranu elementarnih civilizacijskih vrijednosti i prava na život, rad i slobodu".

Vijeće Okružnog suda u Doboju juče je oslobodilo Rajka Savića (47) optužbe za ubistvo predsjednika dobojskog odbora SDS-a Branislava Garića.

Prema obrazloženju presude, koju je pročitala predsjednica Vijeća sudija Vojka Prešić, Savić je oslobođen optužbe, jer je ubistvo izvršio u neuračunljivom stanju, zbog čega je Vijeće donijelo i odluku o oduzimanju pištolja.
(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE