• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Nezapamćena propaganda, tražimo zaštitu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Centralna izborna komisija BiH odluke donosi samo i isključivo na osnovu činjenica i dokaza, a ne na osnovu populističkih izjava nekompetentnih pojedinaca, saopšteno je danas iz CIK-a.

"Pozivamo sve aktere u izbornom procesu da činjenice i dokaze o eventualnom kršenju zakona dostave nadležnim institucijama", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je u javnosti već mjesecima, a ovih dana pojačano, prisutna nezapamćena propaganda "koja ima za cilj dezinformisanje javnosti, zastrašivanje institucija koje sprovode zakone, rušenje ugleda domaćih institucija i međunarodnih organizacija, pa i ugrožavanje fizičke bezbjednosti članova CIK-a BiH".

"Propagandu vode pojedini mediji, pojedini politički subjekti i pojedini članovi akademske zajednice iznoseći paušalne i neodgovorne ocjene koje nisu u skladu ni sa kakvim standardima i kodeksima ponašanja", ističe se u saopštenju CIK-a.

CIK je saopštila da će bezbjednosnim agencijama u BiH uputiti dopis kojim će biti zatražena procjena bezbjednosti članova CIK-a s obzirom na, kako ističu u ovoj instituciji, brojne prijetnje koje su im upućene.

Članovi Komisije su na današnjoj sjednici konstatovali da se plaše za svoju bezbjednost, a Irena Hadžiabdić, član CIK-a, najavila je zaštitu svojih prava i sudskim putem. Ona je na sjednici kazala da su CIK i njegovi članovi izloženi neprekidnim napadima s ciljem rušenja njihovog ugleda.

"Već mjesecima, tačnije od januara, preživljavam golgotu, čak je i zdravlje pojedinih članova moje porodice narušeno. Na mom Facebook profilu emitovana je pornografija, a dobila sam na stotine prijetnji", kazala je Hadžiabdićeva, prenose Nezavisne.

Dodala je kako je odlagala tužbe jer nije željela da se sretne u sudu s tim osobama, ali je shvatila da to mora učiniti radi svog integriteta, ali i integriteta CIK-a.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE