• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH neće dati podršku Kosovu

Autor SRNA

Ministarstvo inostranih poslova BiH saopštilo je da ne podržava aplikacije samoproglašenog Kosova za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati eventualnu kandidaturu za članstvo u Interpolu.

 BiH neće dati podršku Kosovu Izvor: MONDO, Mario Milojević
Izvor: MONDO, Mario Milojević

"U vezi sa najavama isticanja kandidature samoproglašenog Kosova za članstvo u Interpolu, Ministarstvo podsjeća da BiH nije priznala samoproglašenu nezavisnost takozvanog Kosova i da u skladu sa tim ne podržava aplikacije za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati ni eventualnu kandidaturu za članstvo takozvanog Kosova u Interpolu", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH ističu da je izuzetak od navedenog pravila učešće u određenim međunarodnim i regionalnim inicijativama u formatu koji je usaglašen sa Srbijom, što podržava veći broj zemalja, među kojima je i BiH.

U saopštenju se napominje da je Ministarstvo inostranih poslova BiH nadležnim institucijama BiH dostavilo detaljno obrazloženje navedenog spoljnopolitičkog stava koji predstavlja osnov za postupanje predstavnika BiH na međunarodnim forumima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE