• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo sastanak Viškovića sa političkim partijama

Počele su konsultacije mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima političkih partija.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković i delegacija SNSD-a, koju je predvodio predsjednik te stranke Milorad Dodik, saglasili su se da Vlada treba da bude formirana u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora na kojima je SNSD ostvario navjeći uspjeh.

"Od velike važnosti je nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske. Naglašeno je da se od novih članova Vlade Srpske, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim preduzećima očekuje posvećenost i odgovornost u vršenju dužnosti", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sastanku je bilo riječi i o najavljenoj reorganizaciji Vlade Srpske, a izraženo je zadovoljstvo zbog postignute budžetske i fiskalne stabilnosti koja će omogućiti da predviđeni reformski programi budu neometano nastavljeni. 

Nakon predstavnika SNSD-a, Višković se sastao i sa predstavnicima DNS-a.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić rekao je da ova stranka podržava mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao i institucije Republike Srpske jer, bez obzira na sve što se dešava, interes DNS-a je čvrsta vlada i institucije Srpske.
Nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Pavić je novinarima u Banjaluci izjavio da je na sastanku bilo riječi o formiranju nove vlade Srpske, te da je mandatar saopštio da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije.

Prema njegovim riječima, DNS-a poštuje koalicioni dogovor, te će u narednih nekoliko dana razraditi detalje.

"Lično mi je drago da se ostalo pri koalicionom dogovoru. Nismo razgovarali o raspodjeli ministarstava", dodao je Pavić.

Govoreći o izboru Nedeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine Srpske, Pavić je napomenuo da se DNS s tim nije saglasio, ali da to nije bila tema današnjeg razgovora i da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima, strankama, a ne sa mandatorom.

Nakon DNS-a, danas su predviđene konsultacije i sa predstavnmicima Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i Narodnog demokratskog pokreta.

Svi sastanci se održavaju u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci. Nakon sastanaka biće objavljena saopštenja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE