• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rat plakatima" u Mostaru

Na plakate kandidata HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto aktivisti HDZ1990 polijepili plakate Martina Raguža.

 "Rat plakatima" u Mostaru Izvor: MONDO

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH saopštila je da će od Centralne izborne komisije zatražiti da kazni HDZ 1990 zbog kršenja Izbornog zakona BiH.

U saopštenju se navodi da su aktivisti HDZ-a 1990 noćas u Mostaru uništili i išarali jambo plakate kandidata HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto, te preko njih polijepili plakate Martina Raguža, kandidata HDZ-a 1990 za ovu funkciju.

"Poziv na kulturu dijaloga od strane HDZ1990 i Martina Raguža pokazao se još jedanput samo trik, a prljava kampanja kao jedina strategija ove stranke i njihovog kandidata", navodi se u saopštenju i dodaje da će se u vezi "ovakve prljave kampanje" HDZ BiH obratiti CIK-u BiH i tražiti kaznu zbog kršenja izbornog zakona BiH.

RAGUŽ: ZLOUPOTREBA PLAKATA S CILJEM STVARANJA SUKOBA


Hrvatska koalicija HDZ 1990 - HSP BiH i njen kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž opredjeljeni su za promovisanje pozitivne kampanje utemeljene na predstavljanju programa, a ne konfrontacije.

Koalicija je saopštila da je par plakata Martina Raguža zloupotrebljeno za takozvani "rat plakatima", čime se ova koalicija želi isprovocirati i uvući u prljavi sukob plakatima i negativni smjer kampanje.

"Osuđujemo ovakvu igru kojom se kampanja Martina Raguža pokušava izjednačiti sa negativnim kampanjama koju provode neke druge stranke", poručeno je iz ove koalicije povodom saopštenja HDZ-a BiH da su aktivisti HDZ-a 1990 noćas u Mostaru uništili i išarali džambo plakate kandidata HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto, te preko njih polijepili plakate Martina Raguža.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE