• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipoviću uručena nagrada "Nezavisnih novina"

Hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću u ponedjeljak uveče je uručena nagrada za ličnost godine koju dodjeljuju "Nezavisne novine".

 Josipoviću uručena nagrada "Nezavisnih novina" Izvor: MONDO

Josipović je tom prilikom istakao da mu je velika čast što je dobio nagradu, posebno zbog vlasnika "Nezavisnih novina" Željka Kopanje koji je "simbol pomirenja na ovim prostorima".

"Nagradu doživljavam kao priznanje za sve one koji su za politiku pomirenja, racionalnosti i dobrosusjedskih odnosa", rekao je Josipović i napomenuo da svim zemljama regiona želi ono što želi i svojoj zemlji.

Naglašavajući da je prošlost na ovim prostorima bila izuzetno teška i da treba osuditi sve počinjene zločine, hrvatski predsjednik istakao je važnost dobrosusjedskih odnosa da bi zemlje regiona krenule naprijed.

On je zahvalio za dobijeno priznanje, a novčani dio nagrade dodijelio je Dječijoj bolnici Kliničkog centra u Banjaluci.

Nagradu "Nezavisnih novina" za najboljeg ministra u Vladi Republike Srpske dobio je ministar finansija Aleksandar Džombić koji je istakao da ovo priznanje pripada cjelokupnoj Vladi koju je do sada predvodio Milorad Dodik.

On je istakao da će u narednom periodu predano raditi svoj posao za dobrobit svih građana Srpske.

Ista ova nagrada u Federaciji BiH pripala je premijeru Mustafi Mujezinoviću koji je ocijenio da je Vlada FBiH uspjela da ovaj entitet izvuče iz krize.

Najbolji ministar u Savjetu ministara BiH, prema ocjeni "Nezavisnih novina", je ministar bezbjednosti Sadik Ahmetović. On je naglasio da je Savjet ministara uspio da ispuni sve uslove iz Mape puta za liberalizaciju viznog trežima.

Nagrada za prvu damu BiH politike pripala je predsjednici FBiH Borjani Krišto koja je istakla da je ovo svojevrsno priznanje za sve žene.

Direktoru kompanije "Boksit" Milići Rajku Dukiću pripala je nagrada za najboljeg privrednika koju je preuzeo njegov sin Aleksandar.

Privredniku iz Zagreba Stipi Matiću uručena je nagrada za investicije u BiH. On je naglasio da će nastaviti sa investicijama u poljoprivredi i da će otvoriti nova radna mjesta u BiH.

Nagrada "Nikola Guzijan" za najboljeg novinara u BiH pripala je novinarki Radio-televizije RS Vanji Furtuli koja je naglasila da je ova nagrada podsticaj za dalji rad i da pripada i RTRS-u koji je velika složna porodica.

Direktor i vlasnik "Nezavisnih novina" Željko Kopanja rekao je da je kolegijum "Nezavisnih novina" odlučio da Josipović bude proglašen za ličnost godine zato što je državnik bez ratne prošlosti, ima pozitivan angažman u odnosima sa državama bivše Jugoslavije i vodi politiku pomirenja i tolerancije.

Sedmoj manifestaciji izbora ličnosti godine, koju tradicionalno organizuje ovaj list, prisustvovali su predsjednici RS, Srbije i Crne Gore - Milorad Dodik, Boris Tadić i Filip Vujanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, te visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Manifestaciji su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, ministri RS, FBiH i Savjeta ministara BiH, premijer FBiH Mustafa Mujezinović, 15 stranih ambasadora akreditovanih u BiH, predsjednici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, Dragan Čović i Božo Ljubić, predsjednik SDA Sulejman Tihić, lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, poslanici u Narodnoj skupštini RS, parlamentu BiH, predstavnici vjerskih zajednica u BiH, te istaknute ličnosti iz kulturnog, javnog i sportskog života oba entiteta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE