• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagradić dao ostavku na funkcije u PDP-u

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i član Predsjedništva PDP-a Slobodan Nagradić podnio je večeras neopozivu ostavku na ove funkcije.

 Nagradić dao ostavku na funkcije u PDP-u Izvor: MONDO

Nagradić je istakao da ima više motiva za ovu ostavku koja nije ishitreno donesena.

U dopisu upućenom predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću, u koji SRNA ima uvid, Nagradić je naveo da je razlaz sa većinom članova Predsjedništva i određenog broja članova Glavnog odbora PDP-a, "principijelne, ideološko-programske i koncepcijske naravi, a ne političko-taktičke inspiracije i provinijencije, odnosno, personalne sklonosti".

"O mnogim bitnim fenomenima, procesima i odnosima mislimo različito, i to se više ne može, a ja mislim da i ne treba, prikrivati", istakao je Nagradić, naglašavajući da je o različitim mišljenjima i stavovima uvijek insistirao da se povede temeljna rasprava u organima partije, a ne na neformalnim sjedeljkama i u kafanama.

On je istakao da je problem u tome što većina drugih članova Predsjedništva, odnosno, Glavnog odbora PDP-a, nije željela da jasno iznese stavove, nego je prepuštala da većinu odluka donose "neki stvarni ili imaginarni" autoriteti, izbjegavajući tako da preuzmu i podnesu svoj dio odgovornosti za aktivnosti i rezultate PDP-a.

"Naročito nisu željeli da podnesu svoj dio odgovornosti za neuspjeh partije, a rezultati opštih, parlamentarnih izbora i predsjedničkih izbora održanih 2010. godine su, bar po mojim kriterujumima i ocjeni, neuspjeh za PDP", naglasio je Nagradić.

On smatra da su za to odgovorni, osim niza nepovoljnih okolnosti za PDP kao opozicionu partiju, i neke loše procjene, odluke i potezi, a još više neprihvatljiva ponašanja pojedinaca u vrijeme kampanje.

Nagradić tvrdi da su neusaglašenost ocjena i stavova o tome, neposredni povod "kamena razdora" u sadašnjem sastavu Predsjedništva PDP-a, naglašavajući da takva politika ne daje rezultate, zbog čega on dalje više ne želi da učestvuje u radu organa partije, gdje su, kako je istakao, zavladali odnosi po kojima i u svemu je odlučujuća riječ jednog čovjeka, "čak i onda kada je to protivno programsko-ideološkim opredjeljenjima i interesima partije, pa i cijele Republike Srpske".

"To je, uvjeren sam, nedopustiv i nekoristan stepen privatizacije u rukovođenju partije", naglasio je Nagradić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE