• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Praštalo o trećem Forumu menadžera RS

Autor mondo.rs

"Više ovakvih događaja predstavljalo bi snažan vjetar u leđa privredi Republike Srpske"

Treći Forum menadžera Republike Srpske u organizaciji Centra za edukaciju „Pro Educa“, pod pokroviteljstvom konsultantske firme „ConsultIn“ iz Banjaluke biće održan 22. marta u Banjaluci. Direktor ConsultIn-a i predsjednik Organizacionog odbora III Foruma menadžera Republike Srpske, Srđan Praštalo za portal MONDO govori o predstojećem Forumu, problemima sa kojima se menadžeri sa kojima sarađuje susreću, o tome kakav je kao menadžer, te šta možemo očekivati od trećeg Foruma menadžera.

Zašto ste odlučili da (kao “ConsultIn”) podržite Forum menadžera Republike Srpske?

S jedne strane, u zemlji u kojoj baš svi smatraju da su menadžeri, organizovati jedan ovakav događaj, kao što je Forum menadžera i to na nivou kako to radi Pro Educa je veliki izazov i projekat koji se naprosto ne smije propustiti. S druge strane ovakav Forum je prijeko potreban gradu Banjaluci, te smatram da zaista ima značajan kapacitet da preraste u tradicionalni događaj kao jedna od najkvalitetnijih konferencija ovog tipa u regionu. Ovakvi događaji su uvijek prilika da se čuje nešto novo, da se razmijene iskustva ljudi koji se duži vremenski period bave menadžmentom na vrhunskom nivou i koji su ostvarili ili i dalje ostvaruju zavidne rezultate. Više ovakvih događaja predstavljalo bi snažan vjetar u leđa privredi RS, ali i BiH.

Koji su problemi sa kojima se menadžeri u Republici Srpskoj najčešće susreću?

Čvrsto stojim iza stava da su najveći problemi sa kojima su susreću menadžeri u RS manjak i potcijenjenost znanja, nedostatak kvalitetnog kadra, te vrlo zamršen zakonski okvir kojim se uređuje poslovanje. Što se operativnih izazova tiče, jedan od ključnih jeste pronaći adekvatan odnos između ostvarenja maksimalnog profita i nenarušavanja odnosa sa zaposlenima. 

Kakva ste Vi vrsta menadžera i koje osobine tražite u ljudima koje zapošljavate?

Smatram da sam jedna vrlo “atipična” vrsta menadžera. Kada kažem “atipična”, mislim u odnosu na okruženje u kojem poslujem, te na metode koje primjenjujem, a koje su prije svega orijentisane na izgradnju što kvalitetnijeg odnosa sa zaposlenima. Naravno, postoje određene granice u takvom odnosu i ono što je najvažnije jeste da zaposleni prepozna takav vid odnosa i adekvatno odgovori na isti, svojim ponašanjem i zalaganjem.

Kakva su očekivanja od Foruma? Ko su učesnici, o čemu će biti riječi?

Bio bih neiskren kada bih rekao da imam skromna očekivanja. 22. marta u Banjaluci će se održati jedan zaista kvalitetan i sadržajan događaj, gdje će o menadžerima treće generacije, menadžmentu 3.0, lobiranju, redefinisanju uspjeha u kontekstu obrazovanja za menadžment, inovativnim kompanijama i inovacijama, kao predavači  govoriti Brane Gruban, Milka Forcan, Milenko Gudić i Vladimir Vulić. Osim predavanja, u poslijepodnevnom dijelu programa biće održane i dvije panel diskusije: “Izazovi za menadžere 2020”, u kojoj će učestvovati menadžeri iz privatnog sektora i javne uprave i druga panel diskusija pod nazivom “Izazovi za žene menadžere”. Sve u svemu, mnogo interesantnih imena, aktuelnih tema, zanimljivih susreta i ono što je najvažnije – novog znanja.

Ko se može i na koji način prijaviti za učešće na Forumu menadžera RS?

Forum okuplja eminetne stručnjake i uspješne menadžere iz privatnog sektora, preko banaka i osiguravajućih kuća, do javnih preduzeća i institucija, ali i sve one koji su zainteresovani da čuju uspješne priče, konkretne primjere, posljednje trendove, ideje i pravila iz oblasti menadžmenta i upravljanja. Forum je idalna prilika i za poslovno uvezivanje. Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu www.proeduca.net, putem koga se mogu prijaviti za učešće. Prijave su otvorene do 20. marta ili do popune kapaciteta Narodnog pozorišta, a s obzirom na broj prijava koje su do sada zaprimljene, druga opcija kao rok za prijavu je izvjesnija.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE