• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Trivić: Najniža plata treba da bude od 750 do 780 KM

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je da su za poslovnu zajednicu neprihvatljivi prijedlozi da najniža plata u Republici Srpskoj u 2024. godini bude 1.050 KM, već treba da iznosi od 750 do 780 KM.

 Saša Trivić Izvor: Mondo - Slaven Petković

Nakon sastanka predstavnika Unije sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banjaluci, Trivić je rekao novinarima da će Vlada narednih dana donijeti odluku o iznosu najniže plate i da je uvjeren da prijedlog da ona bude 1.050 KM neće biti na stolu, jer bi to, kako je ocijenio, sigurno proizvelo ogromne probleme.

Trivić je rekao da bi u slučaju rasta najniže plate na 1.050 KM došlo do rasta cijene hljeba četiri do pet odsto.

On je naveo da poslodavci na najnižu platu isplaćuju topli obrok i prevoz, te da traže da se izjednače najniže plate u javnom i privatnom sektoru.

Govoreći o prijedlogu budžeta i ekonomskih reformi za 2024. godinu, Trivić je rekao da se poslovna zajednica zalaže za jače mjere države u borbi protiv sive ekonomije, te da se u budžetu poveća stavka za tehnološki razvoj.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Radnik bez posla

Smanji malo profit pa plati radnike,ti triviću možeš imati stotine pekara a mi se borimo da se prehranimo...i to je normalno ! To je kako treba ! To je legalizacija robova ! Gdje vam je moral i obraz da takvi pričaju o plati i profitu....vi ste legalizovani lopovi !

Mario

Sve je to moguće da se želi pošteno poslovati i da je država zaista za nešto zainteresovana da unaprijed i i poboljša

gs1989

Može, ja pristajem da najniža plata poraste na 1.050,00 KM, a da hljeb poskupi za 4-5 odsto, što je na današnju cijenu hljeba od 2,00 KM 8 do 10 feninga. Ali, prije toga isto da vratite cijenu hljeba i ostalih proizvoda na cijene kad je gorivo bilo 2,7 KM, a ne na projektovanu cijenu proizvoda kad je gorivo 3,4 KM.

MONDO REPORTAŽE