• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomsko-socijalni savjet RS prihvatio program ekonomskih reformi, ali ne i budžet: "Ne vidimo nikakvo povećanje plata"

Autor Dušan Volaš

Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske prihvatio je danas Vladin prijedlog Programa ekonomskih reformi do 2026. godine, dok budžet za narednu godinu nije dobio podršku Saveza sindikata jer povećanje plata po tom osnovu za narednu godinu nije dovoljno

 Ekonomsko-socijalni savjet RS o povećanju plata Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rekao je ovo Srni predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić.

Gnjatić, koji je u ime Saveza sindikata prisustvovao sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta, rekao je da je o prihvatljivosti budžeta za narednu godinu odlučivalo pet njihovih granskih sindikata.

"To su sindikati obrazovanja, nauke i kulture, radnika unutrašnjih poslova, pravosuđa, lokalne samouprave u upravi javnih službi i Sindikat zdravstva i socijalne zaštite. Četiri naša sindikata su rekla da su protiv budžeta jer ne vide nikakvo povećanje plata i primanja zaposlenih, dok je Sindikat obrazovanja, nauke i kulture prepoznao realizaciju sporazuma da oko 14.000 ljudi dobije povećanje plate od 1. januara što se vidi u predloženom budžetu. Suma sumarum naši sindikati ne podržavaju budžet i ja sam kao predstavnik Saveza sindikata bio protiv", rekao je Gnjatić.

Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske je tripartitno tijelo osnovano s ciljem podsticanja i razvoja kolektivnog pregovaranja i usklađivanja interesa radnika, poslodavaca i izvršne vlasti.

Čine ga predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Republike Srpske.

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE