• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica zbog pranja novca

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Alana Kamberović i Haske Klopić iz Orašja, koji se terete da su kao saizvršioci "oprali" 5.679.985 KM.

 Optužnica zbog pranja novca Izvor: MONDO

Optuženi su kao ovlašteni za zastupanje pravnog lica "Metalorad" iz Brčkog od 10. juna 2005. godine do 15. septembra te godine, preko transakcionog računa otvorenog kod Nove banjalučke banke, "oprali" novac u ukupnom iznosu od 5.679.985 KM i ubacili ga u redovno poslovanje preduzeća "MG Mind" kao legalan novac.

Optužnica je danas proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopštilo je Tužilaštva BiH.

Kamberović i Klopićeva, koji su državljani BiH i Hrvatske, optuženi su da su lažno prikazali da je između "Metalorada" i "MG Minda" bilo stvarnog poslovnog odnosa, odnosno prodaje robe u veleprodaji, iako nije bilo nikakve prodaje robe između tih pravnih lica.

Poslovanje "Metalorada" odvijalo se u kancelariji u kojoj je, osim radnog stola i stolice, nije bilo ni kompjutera, ni telefona ni telefaksa.

Firma "Metalorad" nije imala nikakve knjigovodstvene niti pomoćne evidencije, a u periodu od samo tri mjeseca od dana osnivanja, izvršila je 280 navodnih uplata "MG Mindu" za robu u iznosu od 5.679.985 KM ubacujući tako ovaj novac kao legalan u poslovanje "MG Minda". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE