• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gubitak Jata 23,5 miliona evra

Gubitak “Jat ervejza” u prošloj godini bio je 23,5 miliona evra, a ni u 2010. se ne očekuje profit, izjavio je danas generalni direktor.

 Gubitak Jata 23,5 miliona evra Izvor: MONDO

On je na konferenciji za novinare precizirao da poslovni gubitak “Jat ervejza” iznosi 16,5 miliona evra, što je upola manje nego u 2008. godini, a u ukupni gubitak je ušlo i sedam miliona evra isplaćenih za otpremnine radnika.

Radovanović je kazao da se aprilu očekuje i izbor banke koja će “Jat ervejzu” odobriti kredite od 40 miliona evra za racionalizaciju poslovanja, 9,5 miliona evra za popravku motora i 3,5 miliona dolara za jednogodišnji zakup dva "boinga 737-700".

Dio kredita biće iskorišćen, naveo je, za otplatu dugova “Jat ervejza”.

Radovanović je precizirao da “Jat” trenutno duguje 10 miliona evra Agenciji za kontrolu letenja, između pet i šest miliona evra Aerodromu "Nikola Tesla", pet miliona evra dobavljačima dijelova i još pet miliona evra ostalim dobavljačima.

On je demantovao navode medija da su ukupna dugovanja te aviokompanije 180 miliona evra. Postoji kumulativni gubitak kompanije od 1991. godine, precizirao je, koji se registruje u računovodstvenim knjigama i iznosi 146 miliona evra.

"Ne razmišljamo o stečaju. Očekujemo bolja vremena", kazao je Radovanović.

Generalni direktor srpske aviokompanije kazao je i da se jedini ozbiljni razgovori o strateškom partnerstvu vode sa “Turkiš erlajnsom”.

Radovanović je kazao da je u prošloj godini broj zaposlenih u “Jat ervejzu” smanjen sa 1.800 na 1.200 i najavio da će i ove godine biti otpuštanja, ali nije precizirao koliki broj radnika će ostati bez posla.

Planirano je i da se proda poslovna zgrada kompanije na Novom Beogradu, naveo je director “Jata” i dodao da su dva pokušaja prodaje na tenderima propala jer nije bilo ponuda, tako da se prešlo na direktnu pogodbu i vode se razgovori sa dva ponuđača.

“Jat ervejz” trenutno raspolaže sa flotom od 15 aviona, od kojih je devet u saobraćaju.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE