• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijednost Telekoma Srbija veća od procjene

Telekom Srbija saopštio je u ponedjeljak da je tržišna vrijednost akcija te kompanije znatno veća od procjena koje iznose stručnjaci.

 Vrijednost Telekoma Srbija veća od procjene Izvor: MONDO

"Oni koji iznose konkretne cifre i potpuno neutemeljenje procjene vrijednosti akcija akcionarskog društva, moraju da budu svjesni sopstvene odgovornosti za eventualno nanijetu štetu", upozorio je Telekom.

U medijima su prethodnih dana, nakon najava iz Vlade Srbije da bi Telekom mogao biti prodat ove godine, objavljene različite informacije o cijeni - od 1,1 milijarde evra do dvije milijarde evra.

Kako se navodi u saopštenju Telekoma, ne može se govoriti o privatizaciji te kompanije, već o prodaji dijela akcija društva.

"Telekom Srbija nije društveno, niti javno preduzeće, nego akcionarsko društvo, zbog čega je Zakon o privatizaciji na njega neprimjenjiv", ukazuje se u saoštenju.

Premijer Mirko Cvetković i ministarka telekomunikacija Jasna Matić izjavili su da bi Telekom Srbije mogao da bude prodat u 2010. godini.

Cvetković je rekao da će se Telekom prodavati na tenderu i da misli da je bolje da se se jedan dio Telekoma sada proda, a drugi dio da ostane u u državnom vlasništvu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE