• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza bez uticaja na rafineriju Brod

Ekonomska kriza, koja je uzdrmala globalnu privredu, nije uticala na poslovanje rafinerije Brod, izjavio Aleksandar Litvinjenko

 Kriza bez uticaja na rafineriju Brod Izvor: MONDO

Odlazeći direktor Rafinerije nafte u Brodu Aleksandar Litvinjenko izjavio je da ekonomska kriza, koja je uzdrmala globalnu privredu, nije uticala na poslovanje ove rafinerije o čemu govore podaci o stabilnim i redovnim platama i servisiranje obaveza Rafinerije.

On je za "Fokus" naveo da trenutni proizvodni kapacitet iznosi 1,2 miliona tona naftnih derivata godišnje, istovremeno najavivši da će do kraja ove godine biti završena linija nove prerade koja će imati godišnji kapacitet od tri miliona tona.

Litvinjenko je istako da bi to moglo dovesti do problema u realizaciji naftnih drivata, odnosno plasmana na tržište, jer postoje izvjesna ograničenja, pa bi proizvode Rafinerije trebalo plasirati na tržište Njemačke, Italije i drugih zemalja.

Prema njegovim riječima brodskoj rafineriji je potrebna ili željeznička pruga ili cjevovod za distribuciju naftnih derivata, što će posebno biti potrebno kada se završi rekonstrukcija nove linije prerade mnogo većeg kapaciteta, jer će biti problem sve količine naftnih drivata transportovati drumskim saobraćajem.

Litvinjenka će u srijedu na dužnosti direktora Rafinerije nafte u Brodu zamijeniti Sergej Krašjuk.                    

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE