• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povjerioci izglasali likvidaciju "Peveca"

Skupština povjerilaca tržnog centra "Pevec" u Banjaluci odlučila je da ovo preduzeće uđe u proces likvidacije i da se dužnicima isplate sva dugovanja.

 Povjerioci izglasali likvidaciju "Peveca"        Izvor: MONDO

Kako piše "Glas Srpske", stečajni upravnik "Peveca" Mirjana Golić rekla je da će poslije provedenog stečajnog postupka uslijediti brisanje ovog preduzeća iz sudskog registra i da pravo nad založnom imovinom i zemljištem "Peveca", kao i nad svim zalihama robe, imaju Rajfajzen banka iz Mađarske i njena sarajevska filijala.

Ove banke po osnovu kreditnih zaduženja od "Peveca" potražuju više od 28 miliona maraka i imaju obavezu da do 1. septembra unovče imovinu "Peveca" koja im pripada.

Usvojenim planom likvidacije predviđeno je da stečajna masa firme vrijedna 7,8 miliona maraka, a u koju, poslije izuzeća imovine koja je pripala bankama, spada neizgrađeno zemljište u Tuzli i oprema u Banjaluci, bude shodno procentu zaduženja raspoređeno ostalim povjeriocima.

Ukupna procijenjena vrijednost banjalučkog "Peveca" iznosi 42 miliona maraka, dok ukupna primarna potraživanja velikog broja njegovih povjerilaca iznose oko 47 miliona maraka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE