• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović sam podnosi ostavku

Direktor Razvojne banke Federacije BiH Ramiz Džaferović najverovatnije će sam podnijeti ostavku, rekao je federalni premijer Mustafa Mujezinović.

 Džaferović sam podnosi ostavku Izvor: MONDO

On je komentarišući rad Razvojne banke rekao da je takva odluka Džaferovića u skladu sa principima koje je proklamovala SDA koja ga je delegirala na ovo mjesto."Mislim da je to politička odluka i da nema nijednog prekršaja kada je Razvojna banka u pitanju vezano za optužnicu koja je potvrđena", rekao je Mujezinović i naglasio da su u pitanju političke turbulencije. On smatra da u banci nema razloga za smjene i da ova banka radi dobro.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo potvrdilo je  optužnicu protiv direktora Razvojne banke FBiH Ramiza DŽaferovića, koja ga tereti da je budžete svih kantona oštetio u korist Zavoda za platni promet FBiH za više od 5.000.000 KM.DŽaferovića optužnica tereti i da je budžet FBiH oštetio za više od 800.000 KM, jer je naložio firmi "Energoinvest - Energopetrol" da umjesto na račun FBiH novac uplati budžet Bosansko-podrinjskog kantona. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE