• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anjelijev unuk na čelu "Fiata"

Upravni odbor "Fijata" je zvanično imenovao Džona Elakana, unuka Đanija Anjelija, za predsjednika italijanskog automobilskog giganta "Fijat"

 Anjelijev unuk na čelu "Fiata" Izvor: MONDO

Džon Elkan (34), koji je bio zamjenik predsjednika kompanije od 2004. godine je najmlađi predsjednik kompanije "Fijat".

U saopštenju kompanije navodi se da je Upravni odbor imenovao Elkana za predsjednika kompanije, a na sastanku u Torinu biće usvojen i industrijski plan kompanije za period 2010.-2014. godine.
"Upavni odbor je sa žaljenjen prihvatio ostavku dosadašnjeg predsjednika kompanije Luke Korderoa di Montecemoloa i zahvalilo mu za dosadašnji rad posebno u vrijeme kada je bila u pitanju sudbina kompanije", navodi se u saoptšenju.

Luka Koredeo di Montecemolo, čija je ostavka bila neočekivana, na ovoj funkciji je bio od 2004. godine, a ubuduće će ostati član Upravnog odbora "Fijata" i predsjednik "Ferarija", luksuzne marke koja je u vlasništvu "Fijata". DŽon Elkan, nasljednik poslovne imperije porodice Anjeli, izjavio je juče da je "veoma ponosan i srećan", jer će preuzeti ulogu predsjednika italijanskog automobilskog giganta "Fijat".

Godinama se nagađalo da će Elkan jednog dana naslijediti svog dedu na čelu grupacije "Fijat", koja zapošljava oko 80 000 ljudi.
Grupacija "Fijat" najpoznatija je po svojim automobilima, ali je istovremeno i vlasnik ostalih poznatih italijanskih marki – "Ferarija", "Lanče", "Alfa Romea" i "Maseratija". Kompanija se bavi i proizvodnjom kamiona i poljoprivrednih mašina. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE