• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radujko: Ne zna se prava cijena "Telekoma"

Generalni direktor "Telekoma" Branko Radujko kaže za "Večernje novosti" da trenutno niko ne zna kolika je tržišna cijena "Telekoma".

 Radujko: Ne zna se prava cijena "Telekoma" Izvor: MONDO

On ističe da je licencu za trećeg mobilnog operatera "VIP" platio pola milijarde evra, a da je "Telenor" mobilnog operatera "Mobtel" kupio za 1,5 milijardu evra, pa je zato jasno da priče o vrijednosti od 800 miliona evra nemaju osnova.

"U svakom slučaju ne treba očekivati direktnu prodaju. Kompanija će nastaviti da se vodi strateškim planom do 2012. godine”, rekao je Radujko.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" odbija da procjeni vrijednost kompanije i kaže da je najvažnije da će 2013. godine "Telekom" biti bez ikakvih dugova i kredita, kada će donositi čist profit.

Radujko se slaže da će investicije novog vlasnika biti manje, jer u prosjeku niko ne ulaže više od 15 odsto profita, dok je "Telekom" do sada ulagao do 22 odsto.

Međutim, on vjeruje da će novac biti bolje uložen, jer je do sada "Telekom" ulagao u razdvajanje dvojnika, a fiksna telefonija više nigde u svijetu ne donosi zaradu.

"Najveći problem poslovanja ‘Telekoma’ je način donošenja odluka i činjenica da su plate ograničene, pa najbolji stručnjaci napuštaju firmu”, kaže Radujko.

Sa istim fondom plata mogla bi da se napravi daleko bolja preraspodjela i, čak, stimulišu stručnjaci da dođu. U isto vrijeme, i pored 4.000 radnika koji su napustili firmu, mnogi su i dalje višak", rekao je Branko Radujko za "Novosti".

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE