• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmijenjen zakon o APIF-u

Narodna skupština RS usvojila je Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

 Izmijenjen zakon o APIF-u Izvor: MONDO

Njime se usaglašavaju pojedina postojeća zakonska rješenja sa zakonom o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja RS koji je danas usvojen u formi nacrta.

Nacrtom zakona, koji je usvojen bez rasprave, preciziraju se pojedine aktivnosti koje APIF obavlja, a koje dosad nisu bile eksplicitno navedene u zakonu, poput vođenja registra poljoprivrednih gazdinstava u RS, te usaglašavanja naziva institucija ili organa koji su uspostavljeni ili prestali da postoje u periodu nakon donošenja Zakona o APIF-u.

Poslanici su danas sa 21 glas za, 23 protiv i 24 udržana odbacili Nacrt zakona o dopuni Zakona o otpisu potraživanja koji su u parlamentarnu proceduru uputili poslanici Lazo Marić i Dragana Tomaš.Poslanik SDS-a Lazo Marić rekao je da je namjera predlagača bila da se u ravnopravan položaj dovedu svi oni poreski obveznici koji su svoje obaveze prema Budžetu RS uredno izmirili prije stupanja na snagu člana 4v. Zakona o otpisu potraživanja.

 Tako bi poreskim obveznicima koji su izmirili sve obaveze prema Budžetu kamate koje su platili prije stupanja na snagu Zakona o otpisu potraživanja bile priznate kao akontacija poreskih obaveza u narednom periodu, što bi ih dovelo u ravnopravan položaj sa onima koji te kamate nisu platili prije stupanja na snagu ovog zakona te su im poslije otpisane.

Poslanik SNSD-a Zora Vidović rekla je da ne podržava ovakvo zakonsko rješenje jer ono nije namijenjeno redovnim platišama poreskih obaveza nego onima koji svoje obaveze ne izmiruju na vrijeme ili ih ne izmiruju nikako.

 "Ovakav zakon značio bi podršku neplaćanju poreskih obaveza", rekal je Vidovićeva. U toku je razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE