• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv opštinama i gradovima da se prijave za bespovratna sredstva IRB

Autor SRNA

Do 17. februara moguće prijave za bespovratna sredstva Investiciono-razvojne banke RS.

 Poziv opštinama i gradovima da se prijave za bespovratna sredstva IRB Izvor: MONDO

Do 17. februara je otvoren javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje prijedloga za dodjelu 665.000 KM iz šestog ciklusa Finansijskog mehanizma za projekte integrisanog i održivog lokalnog razvoja, rekao je direktor Sektora za međunarodnu saradnju u Investiciono-razvojnoj banci /IRB/ Republike Srpske Mirko Bošnjak.

Bošnjak je danas u Banjaluci, gdje su članovi IRB-a informisali predstavnike lokalnih samouprava o metodologiji pripreme i podnošenja, evaluaciji i izbora projektnih prijedloga koje će prijavljivati na konkurs, podsjetio da je pomenuti mehanizam instrument koji je uspostavila Vlada Srpske, putem ministarstava finansija i uprave i lokalne samouporave, u saradnji sa UNDP-om i Vladom Švajcarske.

Pročitajte i ovo



"Vlada Srpske je za ovogodišnji ciklus obezbijedila 400.000 KM, a UNDP u saradnji sa Vladom Švajcarske 255.000 KM", rekao je Bošnjak novinarima u okviru otvorenih dana koji predstavnici ove banke organizuju za jedinice lokalne samouprave.

Bošnjak je istakao da je cilj zainteresovane aplikante upoznati o svim ključnim aspektima podnošenja kvalitetnih prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz ovogogodišnjeg ciklusa.

"Konačni cilj je da dobijemo kvalitetne projekte koji će biti podržani putem ovogodišnjeg Finansijskog mehanizma", istakao je Bošnjak.

Predstavnici lokalnih zajednica rekli su, između ostalog, da su ciljevi ovog projekta poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kao i obima, produktivnosti, stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje.

Stručni savjetnik za rad sa međunarodnim organizacijama, pristup EU i prekograničnu saradnju u opštini Brod Mihaela Malešević rekla je da je ovo izuzetna prilika za predstavnike lokalnih uprava i samouprava u Srpskoj da se više upoznaju o smjernicama ovog javnog poziva.

Maleševićeva je istakla da je cilj da lokalne zajednice na ovaj konkurs šalju što kvalitetnije pripremljene projektne prijedloge.

Otvoreni dani održani su juče u Bijeljini, a narednih dana biće upriličeni i u Istočnom Sarajevu i Trebinju.

Možda će vas zanimati

Tagovi

IRB

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE