• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedev ne isključuje kandidaturu 2012.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev nije isključio mogućnost da će se po isteku sadašnjeg mandata kandidovati za šefa države i 2012. godine.

 Medvedev ne isključuje kandidaturu 2012. Izvor: MONDO

O je dodao da smatra da je ispravno da se o takvim pitanjima dogovara sa bivšim predsjednikom, a sada premijerom Vladimirom Putinom.

"Prije nekog vremena nisam nemjeravao ni da se kandidujem za predsjednika, ali sudbina je tako htjela, i zato ništa ne isključujem", rekao je Medvedev na susretu sa ekspertima, članovima diskusionog kluba "Valdaj".

Ruski predsjednik je rekao da "sasvim očigledan smisao" ima Putinova prošlonedjeljna izjava na sastanku sa članovima kluba "Valdaj" da on i Medvedev neće biti konukurenti 2012. godine i da će sa Medvedevom zajedno razmisliti i uzeti u ozbir tadašnju realnost, lične planove, politički pejzaž, stav Jedinstvene Rusije, ali se sigurno neće svađati.

"Potom su počeli čudni komentari o tome kako on (Putin), navodno, dijeli izborno tijelo, odlučuje o tome kako će glasati ruski narod, međutim, on je rekao nešto sasvim drugo: postoji određeni skup ljudi, i tako se desilo da ja i on za sada, ukoliko se ništa ne desi, imamo prilično dobar rejting", naglasio je Medvedev.

Medvedev je rekao da Putin ima "najviši rejting, on je popularan čovjek", a da je i njegov sasvim dobar.

"Mi treba da o tome mislimo, a ako ne budemo imali takve mogućnosti, znači na našem mjestu biće drugih ljudi", rekao je ruski predsjednik, dodajući da "to ne znači da mi nešto unaprijed odlučujemo, nego kao odgovorni ljudi treba da se dogovaramo o određenim pitanjima".

"Što se tiče mojih planova ja ću ih formulisati, ne sumnjajte u to, nisam ravnodušan prema sopstvenoj sudbini", rekao je Medvedev, a prenio je Itar-Tass.

Putin je, prema svjedočenju direktora za program Rusije i Azije u američkom Institutu za svjetsku bezbjednost Nikolaja Zlobina, 11. septembra takođe odbacio stereotip po kojem Medvedev "nije stvarni predsjednik, nije pravi šef države, već samo privremeni, koji nema stvarna ovlašćenja".

"Realnost je, u stvari, sasvim drugačija", rekao je ruski premijer, dodajući da Medvedev ima veliku vlast "onakvu, kakvu treba da ima predsjednik", i da su mu potčinjene oružane snage i vodi spoljnu politiku.

"Međutim, po ruskom zakonodavstvu, ja kao premijer takođe imam veliki obim vlasti", rekao je Putin."Imam veliki obim vlasti i odgovornosti i spokojan sam", dodao je, prema Zlobinu, ruski premijer.

Ocjenjujući rad vlade Rusije, Medvedev je rekao da ona uspijeva da izvršava svoje obaveze.

"To ne znači da nije bilo grešaka, ali ne pravi ih samo neko ko ništa ne radi", istakao je Medvedev.

"Radimo rame uz rame", istakao je predsjednik Rusije.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE