• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Nestvarno je da opozicija žrtvuje interes Srpske na ovako bezočan način

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije ponovo doći na odlučivanje i, ako bude stvari koje ne odgovaraju Republici Srpskoj, ponovo pokrenuti vitalni interes da se to sanira.

 Dodik: Ponovo bih pokrenuo zaštitu vitalnog interesa na sporazum Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Dodik je rekao da je uradio svoje kada je pokrenuo vitalni interes na odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije, jer da nije - danas bi imao napad opozicije da je propustio to da uradi.

On je istakao da je nestvarno da su iz opozicije spremni žrtvovati interes Republike Srpske na ovako bezočan način.

"Ovaj sporazum će ponovo doći na odlučivanje i, ako bude stvari koje ne odgovaraju Srpskoj, ponovo ću pokrenuti vitalni interes da se stvari saniraju", izjavio je Dodik novinarima u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

On je podsjetio da je pokrenuo vitalni interes sa stanovišta svoje funkcionalne odgovornosti jer je vidio da se u pripremi izrade sporazuma ignoriše stav Republike Srpske.

"To nije moj vitalni interes, nego Republike. Pogrešno je bilo od svih koji su to tako pokušali da predstave, kao odnos prema mom položaju. Jasno sam naveo da četiri ministarstva iz Republike Srpske navode da u sporazumu ima manjkavosti kada smo o tome razgovarali. To gospoda nisu željela da uvaže, te je tako to jedino što mi je preostalo", pojasnio je Dodik.

Prema njegovim riječima, nekima je bilo samo važno pokrenuti priču, pa sada Srpska ide na drugi način u proces pregovaranja, jer sve što je napomenuto ne važi za one iz opozicije.

"Kada sve prevedete, moje je bilo da dostavim Narodnoj skupštini Srpske, pa skupština može da reaguje i ovako i onako", naglasio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske danas nije dvotrećinskom većinom usvojila odluku o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju veoma štetnom po vitalne interese Srpske odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije.

Od ukupno 62 prisutna poslanika, svi su glasali, a veto je podržao 51 poslanik, niko nije bio protiv, dok je uzdržano bilo 11 poslanika.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE