• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija EU u BiH: Žalimo što rukovodstvo RS podiže tenzije

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Povodom posljednjih odluka NSRS iz Misije EU u BiH je saopšteno da im je žao nam je što je "rukovodstvo RS odlučilo da podiže tenzije, uključujući predlaganje niza akcija koje podrivaju ustavni poredak BiH, funkcionalnost njenih institucija i osnovne slobode".

 Johanes Satler Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Ovaj izbor ne samo da šteti interesima građana, već djeluje i kao prepreka na putu BiH prema EU", saopšteno je iz Delegacije EU.

Dodaju da je zeleno svjetlo za pristupne pregovore pokazalo da dijalog umjesto eskalacije daje rezultate.

"Još nije kasno da se vratimo za pregovarački sto", poručili su.

Narodna skupština RS usvojila je u čevrtak Nacrt izbornog zakona kojim je uređeno da izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovodi Republička izborna komisija RS, gradske i opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi RS.

Nacrtom je predviđeno da se njegovim stupanjem na snagu neće primjenjivati odredbe Izbornog zakona BiH koje uređuju izbor poslanika Narodne skupštine, delegata Vijeća naroda Srpske, predsjednika i potpredsjednika Srpske, delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Srpske, odbornika skupštine grada, odbornika skupštine opštine, gradonačelnika, načelnika opštine, imenovanje organa za sprovođenje izbora za zakonodavni, predstavničke i izvršne organe vlasti u Srpskoj.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

A nametanje izbornog zakona od strane njemackog turiste nije bitno. Bitno je kritikovati RS sto cuva svoje vitalne interese. Ako vam toliko smeta RS sto nas brate ne ocjepite pa vi sebi uzmite federaciju u EU a mi cemo Srbiji se pripojiti i bice nam sigurno bolje.

MONDO REPORTAŽE