• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Podržaćemo zah­tjev za posebnu sje­dni­cu

Autor SRNA

Pred­sje­dnik SNSD-a Mi­lo­rad Do­dik izja­vio je da će 42 po­sla­ni­ka aktu­el­ne skup­štin­ske ve­ći­ne podržati zah­tjev za posebnu sje­dni­cu Na­ro­dne skup­šti­ne Re­pu­bli­ke Srpske na ko­joj bi se raspravljalo o slu­ča­ju "snimak"

"Vla­da­ju­ća ko­ali­ci­ja ne­ma ni­je­dan ra­zlog da ovaj slu­čaj ne sta­vi na dne­vni red. Ali, to po­dra­zu­mi­je­va dos­tav­lja­nje kva­li­te­tne in­for­ma­ci­je, ko­ja bi bi­la pre­dmet ras­pra­va ka­ko se Na­ro­dna skup­šti­na Republike Srpske ne bi do­ve­la u po­zi­ci­ju de­val­vi­ra­nja", naglasio je Do­dik.

On je za "Narodne novine" rekao da su do­sa­daš­nje pri­če o ovom slu­ča­ju spekulati­vnog ka­ra­kte­ra, te da ne mo­gu da bu­du ozbi­ljan ma­te­ri­jal za raspravu.

"Ras­pra­va na na­čin ko­ji pre­dlaže opo­zi­ci­ja po­ni­zi­la bi Narodnu skupštinu Republike Srpske. Mi ni­smo pro­tiv to­ga da se sve is­tje­ra na čis­tac", re­kao je Do­dik.

On je na­veo da opo­zi­ci­ja ne­ma do­vo­ljno gla­so­va za for­mi­ra­nje skup­štin­ske ve­ći­ne i da se broj onih, ko­ji su podržava­li Sa­vez za pro­mje­ne sva­kim da­nom sma­nju­je, s ob­zi­rom da pred­sta­vni­ci SDS-a, PDP-a i NDP-a u in­sti­tu­ci­ja­ma BiH pro­vo­de poli­ti­ku boš­nja­čkih po­li­ti­čkih par­ti­ja.

Na pi­ta­nje da li se odla­zak dvo­ji­ce po­sla­ni­ka iz skup­štin­ske ve­ći­ne, ko­ji su po­sla­ni­čki sta­tus ste­kli na lis­ti DNS-a, a sa­da podržava­ju Sa­vez za pro­mje­ne može tre­ti­ra­ti kao pot­ku­plji­va­nje, Dodik je re­kao da se SNSD, za ra­zli­ku od opo­zi­ci­je, ni­je ba­vio sni­ma­njem i mon­ti­ra­njem nji­ho­vih gla­so­va, te da ne žale za nji­ho­vim odlas­kom.

"Adam Šu­ka­lo po po­li­ti­čkoj pri­ro­di ni­ka­da ni­je pri­pa­dao op­ci­ji ko­ja je oku­plje­na oko SNSD-a, kao što ni Ili­ja Ste­van­če­vić i Vo­jin Mi­tro­vić ni­su pri­pa­da­li po­li­ti­čkim op­ci­ja­ma stra­na­ka oku­plje­nih u Sa­ve­zu za pro­mje­ne", za­klju­čio je predsjednik SNSD-a Milorad Do­dik.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE