• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kladuša: Sukob migranata, 20 uhapšeno

Autor SRNA

Tri policajca i veći broj migranata povrijeđeni su u neredima koji su izbili u privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši, a oštećeno je i jedno policijsko vozilo.

 Kladuša: Sukob migranata, 20 uhapšeno Izvor: Mondo/Goran Sivački

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da je u ovom sinoćnjem napadu migranata na policiju uhapšeno oko 20 lica, te da je za najmanje njih šest dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH, a sve u saradnji sa Službom za strance u BiH. 

Izvor: Mondo/Goran Sivački

On je pojasnio da su u ovom migrantskom centru prvo izbili neredi između najmanje 100 migranata, o čemu su policiju u Velikoj Kladuši obavijestili ljude koji rade na obezbjeđenju objekta. 

Prema riječima Šiljdedića odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta, prenosi televizija N1. 

"U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije, te su na neki način policiju onemogućili u njihovom radu", istakao je on. 

Nakon toga je, prema riječima Šiljdedića, na mjesto događaja upućeno pojačanje iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4.30 časova uspostavljen red i mir unutar samog objekta. 

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fk

Samo ih sve protjerati ili vratiti.Domace stanovnistvo,nije sigurno i bezbjedno.

MONDO REPORTAŽE