• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kredit od 30 miliona za upravljanje koridora Save i Drine, sredstva idu Srpskoj

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu u vrijednosti 30 miliona evra, namijenjenih za integrisano upravljanje koridora rijeka Save i Drine.

 Kredit od 30 miliona za upravljanje koridora Save i Drine, sredstva idu Srpskoj Izvor: Mondo.ba/Vesna Kerkez

Međunarodna banka za obnovu i razvoj na ovaj način podržala je Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine koji će se provoditi u tri faze, a regionalnog je karaktera jer uz BiH obuhvata područje Crne Gore i Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija i trezora.

Bevanda je naglasio da je riječ o važnom i složenom projektu koji ima za cilj zaštitu okoline, ali i zaštitu od poplava, te unapređenja plovnog puta deminiranjem desne obale koridora rijeke Save.

"Važnost ovog projekta je i u regionalnoj saradnji koja nam je u ovom segmentu potrebna, što smo najbolje vidjeli kada su bile poplave. Moramo se okrenuti zaštiti okoline i ulaganjima u naše prirodne potencijale", istakao je Bevanda.

Prema uslovima iz ovog ugovora o zajmu, 30 miliona evra biće alocirano na Republiku Srpsku, uz rok otplate od 32 godine i sedam godina grejs perioda.

Bevanda je izrazio zahvalnost Svjetskoj banci koja pruža podršku u konsultantskim poslovima i finansiranju projekata koji doprinose boljem kvalitetu života građana BIH.

Ugovor je potpisan bez uobičajenih ceremonija zbog epidemioloških mjera koje su preduzete radi sprečavanja virusa korona.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE