• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijeri Višković i Forto, resorni ministri: Ko je sve u reformskom timu za plan ekonomskog rasta?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savjet ministara imenovao je danas članove Radnog tima u BiH za izradu plana reformi za sprovođenje Plana rasta za zapadni Balkan, kojim će predsjedavati Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara.

 Parlament i Savjet ministara BiH Izvor: MONDO

Članovi Radnog tima su i predsjednici Vlada Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) Radovan Višković i Nermin Nikšić, ministri u Savjetu ministara Staša Košarac, Edin Forto, Srđan Amidžić, Davor Bunoza, kao i ministri finansija Republike Srpske i FBiH Zora Vidović i Toni Kraljević.

U Radnom timu su i premijeri svih 10 kantona u FBiH, gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić, te direktori Direkcije za ekonomsko planiranje i Direkcije za evropske integracije Zoran Zeljko i Elvira Habota, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Radni tim, imenovan na vanrednoj telefonskoj sjednici, nadležan je za izradu plana reformi za sprovođenje Plana rasta za zapadni Balkan u skladu sa rokovima koji budu određeni kao dio Plana rasta Evropske komisije. NJegova izrada zahtijevaće proces političkog i tehničkog usaglašavanja u BiH uz intenzivniji dijalog sa predstavnicima Evropske komisije.

Prethodno je na sjednici usvojena Informacija Direkcije za ekonomsko planiranje o aktivnostima ad hok Radnog tima Savjeta ministara za izradu plana reformi za sprovođenje Plana rasta za zapadni Balkan, koji je svoj zadatak završio pripremom inicijalnog nacrta plana reformi koji je upućen Evropskoj komisiji početkom decembra 2023. godine.

(MONDO/SRNA)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE